Aktualizácia: sväté omše bude možné sláviť v počte 6 osôb vrátane kňaza

15. Oktober 2020 um 08:38:28

Bratislava 14. októbra (TK KBS) Úrad verejného zdravotníctva vydal v stredu 14. októbra večer konečnú verziu opatrení, ktoré budú záväzné od štvrtka 15. októbra 2020. Z dokumentu vyplýva, že hromadné podujatia napokon nebudú zakázané úplne: bude možné ich konať so zásadným obmedzením, teda maximálne do 6 osôb.

Po konzultácii s Úradom verejného zdravotníctva hovorca KBS Martin Kramara potvrdil informáciu, že toto pravidlo sa vzťahuje aj na bohoslužby. Znamená to, že slávenie verejných bohoslužieb zostáva možné, avšak s limitom 6 osôb, vrátane kňaza, podobne, ako je tomu v tejto chvíli napríklad aj v Českej republike.

"Hoci to nie je veľká zmena, bude predsa uskutočniteľné, aby na svätú omšu prišla napríklad aspoň rodina, na ktorej úmysel je daná bohoslužba slávená," povedal pre TK KBS Martin Kramara s tým, že KBS o danej veci už informovala biskupov, a momentálne sa pripravuje aktualizácia informácií pre kňazov.

zdroj: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20201014044

 

 

Situácia teda povoľuje účasť kňaza a piatich veriacich. Môže to v človeku vyvolávať pocit, že niekto je "vyvolený" a dostane sa na svätú omšu niekto zase vyvolený nie je a tak sa na ňu nedostane. Nikto nie je vyvolený a budeme sa snažiť tieto predpisy realizovať podľa svojich najlepších schopností a možností, aby aspoň raz v týždni ste sa mohli zúčastniť svätej omše a prijať najsvätejšiu sviatosť. Ako navrhuje KBS, v prvom rade počet piatich osôb bude zahŕňať rodinu za ktorú je obetovaná svätá omša (Ak sa svätej omše chcú zúčastniť.) Preto prosíme všetkých, ktorý majú na daný deň nahlásený úmysel a chcú sa svätej omše zúčastniť, aby sa vždy do nedele ohlásili aby sme na nasledujúci týždeň v ktorom sa bude slúžiť ich úmysel vedeli naplánovať počty.

Farské t.č. 0910 512 514.

 

Prosíme všetkých o trpezlivosť a o pochopenie v tejto ťažkej situácii

action.back_to_notices