Voľby do ružencového bratstva 2020

September 5, 2020 at 7:49:56 PM

V našej farnosti prebieha každú prvú sobotu v mesiaci fatimská pobožnosť. Dnes 5.9.2020 o 7.30 bola pobožnosť fatimskej soboty a po nej sv. omša obetovaná za zdravie a Božie požehnanie členov ružencového bratstva. V modlitbe posvätného ruženca aj počas svätej omše sme prosili Ducha Svätého, aby nám udelil svojhe dary pri voľbách. 

Po sv.omši sa podľa pravidiel a stanov ružencového bratstva konali voľby členov finančnej komisie,horliteľov ruží  a hlavnej horlitelky ružencového bratstva.  Za horliteľov jednotlivých ruží boli zvolení : p.Puchľaková,p. Rychnavská, p. Horňaková a p. Palagyiová
Za hlavnú horlitelku bola zvolená p.Puchľaková.  Ružencové bratstvo v našej farnosti je pre nás uvedomením si, že nie sme sami, ale patríme do veľkej rodiny tých, ktorí sa modlia za seba navzájom.Po voľbách znovu sa členovia ružencového bratstva spájajú s celou Dominikánskou rodinou, ktorá má 800 ročnú tradíciu a vo svojich modlitbách, obetách a svätých omšiach myslí na každého z vás do konca vekov.A nakoniec pre ruženčiarov môžu byť tieto záväzky pomôckou, ako byť denne spojený s Kristom, ktorý dáva silu meniť seba i svet. Spoločné mesačné stretnutie na modlitbe je tým najdôležitejším časom ružencového bratstva. Preto zároveň bolo prijaté rozhodnutie členov pravidelne sa stretávať každú prvú Fatimskú sobotu, kedy zároveň prebehne aj výmena tajomstiev a kedy účasť členov RB je povinná.

Modlitba zasvätenia sa Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie:

Ó, Mária, mocná Panna a Matka milosrdenstva, Kráľovná neba a Útočisko hriešnikov, zasväcujeme sa Tvojmu Nepoškvrnenému Srdcu. Zasväcujeme Ti seba samých a celý svoj život, všetko, čo máme, všetko, čo milujeme, všetko, čo sme. Zasväcujeme Ti svoje telo, svoje srdce, svoju dušu, svoj domov, svoje rodiny, aj svoju vlasť. Chceme, aby všetko, čo je v nás a okolo nás, patrilo Tebe a malo účasť na dobrodeniach Tvojho materinského požehnania.

Aby toto naše zasvätenie bolo naozaj účinné a trvalé, obnovujeme dnes pri Tvojich nohách, ó, Mária, svoj krstný sľub a predsavzatia, ktoré sme urobili pri svojom prvom svätom prijímaní. Zaväzujeme sa, že budeme vždy neohrozene vyznávať pravdy svätej viery a života ako dobrí katolíci, úplne sa podriaďujeme všetkým nariadeniam svätého Otca a biskupov, ktorí sú s ním spojení. Zaväzujeme sa, že budeme zachovávať Božie aj cirkevné prikázania, najmä, že budeme svätiť nedeľu a prikázané sviatky. Zaväzujeme sa, že podľa svojich možností budeme vo svojom živote vykonávať útechy plné úkony kresťanského náboženstva, hlavne, že budeme často pristupovať k svätému prijímaniu.

Nakoniec Ti sľubujeme, ó, slávna Božia Matka a nežná Matka nás, ľudí, že sa celým srdcom vkladáme do služieb Tvojej požehnanej úcty, aby sme tak urýchlili a zabezpečili Kráľovstvo Tvojho Nepoškvrneného Srdca a tým aj Kráľovstvo Srdca Tvojho poklony najhodnejšieho Syna vo svojich dušiach, aj v dušiach všetkých svojich bratov, vo svojej drahej vlasti i na celom svete, na zemi, aj v nebi. Amen.

                                                                                                                           Bc. Vlastimil Mačička

FOTOGALÉRIA

action.back_to_notices